ΥΠΕΡΛΕΥΚΟΙ ΔΙΑΦΑΝΟΙ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ

 

Το κοινό διάφανο γυαλί έχει μια ελαφρια απόχρωση πράσινου χρώματος. Αυτή η απόχρωση είναι περισσότερο εμφανής όταν βλέπουμε διαμέσου πολλών υαλοπινάκων στη σειρά (πολυστρωματικούς) ή άκομα περισσότερο όταν κοιτάμε κάποιον υηαλοπίνακα από το πλάι. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα της άμμου (πρωτης ύλης παραγωγής του γυαλιού) σε σίδηρο.

Το γεγονώς ότι αυτή η φυσική απόχρωση του γυαλιού σε πολλές περιπτώσεις είναι ανεπιθύμιτη, οδήγησε την τεχνολογία του γυαλιού στην εξεύρεση τρόπων ώστε, να δημιουργηθεί ένα νέο είδος υπέρλευκου υαλοπίνακα.

Είναι διάφανο γυαλί όπου με τεχνητό τρόπο έχει μειωθεί η αρχική περιεκτικότητα οξείδιο του σιδήρου της άμμου από την οποία παράγεται έως και 90%... Το αποτέλεσμα είναι ένας υαλοπίνακας απαλαγμένος από συνήθη πράσινη απόχρωση του κοινού, ο οποίος επιπλέον εμφανίζει εξαιρετικά αυξημένη φωτεινή και ενεργειακή διαπερατότητα

 

 

 

Χαρακτηριστικά - Ιδιότητες

 

 

Πάχος

Οπτική διαπερατότητα %

3

91

4

91

5

91

6

91

8

91

10

91

12

91

15

90

16

90


Τα ακουστικά και μηχανικά χαρακτηριστικά του είναι πανομοιότυπα με αυτά του κοινού γυαλιού.

 

 

 

Εφαρμογές

 

 

Είναι κατασκευασμένο για εφαρμογές όπου η μοναδική του εμφάνιση και τα οπτικά χαρακτηριστικά του είναι εμφανίζουν χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα:

  • Εσωτερικό σχεδιασμό και διακόσμηση. Αποτελεί εξαιρετικό γυαλί βάσης για την δημιουργία λευκών ή εγχρώμων μεταξωτυπημένων γυαλιών για διαχωριστικά, πόρτες, καμπίνες ντουζιέρας, διπλές υαλώσεις κτλ.
  • Εξωτερική επένδυση: σε πάνελ αψίδων μπορεί να μεταξωτυπηθεί για επιπλέον λευκότητα.
  • Έπιπλα: Είναι κατάλληλο για γραφεία από χοντρό γυαλί, επιφάνειες τραπεζιών, πάγκους κτλ.
  • Βιτρίνες καταστημάτων και εμπορικές προσόψεις: Είναι ιδανική επιλογή για βιτρίνες όπου το αυξημένο πάχος του συνηθισμένου υαλοπίνακα αλλοιώνει τα προς θέαση αντικείμενα. Σε  συνδυασμό με αντί-ανακλαστικά επιστρώσεις έχει εκπληκτικά αποτελέσματα, σε βαθμό που πρακτικά να μην γίνεται αντιληπτή η ύπαρξη υαλοπίνκα.
  • Προθήκες μουσείων και αντικειμένων μεγάλης αξίας. Αποτελεί προσφιλέστατη επιλογή για την δημιουργία προθηκών για να εκτεθούν πασης φύσεως αντικείμενα είτε μεγάλης αξίας , είτε υψηλής χρωματικής αντίληψης ώστε να προφυλάσσονται χωρίς να  παραμορφώνονται τα χρώματά τους.

 

Επίσης, η χρήση των υπέρλευκων υαλοπινάκων έχει εξαιρετική απόδοση σε εφαρμογές εκμετάλευσης της ηλιακής ενέργειας, όπως :

  • Φωτοβολταικά
  • Ηλιακά
  • θερμοκήπια
facebook twitter youtube linkedin

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Β.Ι.Π.Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ Γ'
Ο.Τ. 37
ΟΔΟΣ ΝΒ7
574 00
ΣΙΝΔΟΣ
Τηλ.: 2310 777 777
Φαξ: 2310 777 778-9

ΕΔΡΑ

ΑΜΙΣΙΑΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
Τ.Θ. 1345
65403
ΚΑΒΑΛΑ
Τηλ: 2510 326 124
Φαξ: 2510 326 392

ΕΚΘΕΣΗ

12ο χλμ ΕΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ
ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ & ΛΥΚΟΒΡΥΣΕΩΣ
14452, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

E-MAIL

Πωλήσεις
sales@prismaglass.gr Λογιστήριο
logistirio@prismaglass.gr Πληροφορίες
info@prismaglass.gr
Login-iconLogin